гр. Банкя

250 кв.м

частен

работен с изпълнение

Клиентите от Банкя ни потърсиха за помощ с дизайна на сладкарски кът на партера на къщата си. Впоследствие се оказа, че им е трудно да си представят цялостната визия и ни се довериха да се заемем с цялата къща.

Нашата задача беше да обединим вече проектирани мебели с новите ни предложения. След като си поговорихме и с четирите члена на семейството, намерихме самостоятелен кът за всеки, както и достатъчно общи пространства за хобитата и свободното им време заедно .

Партерът помества освен сладкарски кът, в който домакинята да се вихри в света на кулинарията, така и малка кинозала, винарна и мокро помещение. 

Кинозалата е малка и уютна с цветни пуфове. Във винарната всяка бутилка си има отредено място, а мокрото помещение успя да събере в себе си повече място за съхранение от първоначално предвиденото. Дори и за зимните гуми. 

Цветовете са светли и свежи. 

Първото и второто ниво поместват съответно дневен кът със зона за хранене и кухня, и три спални. С въвеждане на съществуващия проект във виртуална разходка и леко прецизиране, всеки от семейството видя своите желани кътове в къщата. 

Таванското помещение се превърна в една прекрасна библиотека с разнообразни места за сядане, в зависимост от моментното желание на ползвателите. Покривните прозорци предоставят прекрасна гледка към околието, а светлите цветове и деликатното осветление, правят пространството визуално по-просторно.

Едно от големите предизвикателства беше стълбищната клетка. Там липсваше парапет и поради ограниченото пространство, изборът му беше дълъг процес. Спряхме се на метални въжета, които да се преплитат едно с друго, създавайки ажурната преграда.

Работата с това семейство е изключително приятна и за нас. Благодарим им за доверието, което получихме от тяхна страна. Очаквайте скоро снимки от реализация на проекта!